Att tänka på vid renovering

Det finns mycket som ska falla på plats då man ska renovera något hemma. Speciellt så finns det en hel del att tänka på vid renovering av ett badrum. Det gäller att man gör upp en plan så man vet i vilken ordning man ska göra sin renovering.

Då man ska renovera sitt badrum så är det extra viktigt att man gör allt i rätt ordning. Våtrum har sina speciella saker som man måste göra först innan man kan avsluta med kakel och klinkers. Det är extra viktigt försäkringsmässigt att allt blir gjort efter konstens alla regler. Anlitas hantverkare så gäller det att de har garantier på ett väl utfört arbete. Gör man själv så kan det vara bra att dokumentera allt man gör så det finns bildbevis på att man gjort allt enligt skolboken.

Det sista man vill är att det blir någon vattenskada som man själv är skyldig till. Var alltså noga när arbetet utförs. Det går inte att vara för noggrann när man renoverar ett badrum. Det tråkiga är att allt arbete som läggs ner på underarbetet och att våtspärrar kommer aldrig att synas då allt det andra är klart. Det är dock skönt att veta att det är ordentligt gjort och man vet att inget kommer att hända där inunder det snygga kaklet och under den klinker man kanske lägger in.